SRIMA

Hrvatska

Srima - Hrvatska

Srima je malo i tiho dalmatinsko mjesto, idealno za miran odmor. Ako ste od onih koji se zaista žele odmoriti na godišnjem odmoru, Srima je pravi izbor.

Na raspolaganju su vam mnogobrojni privatni apartmani uz samu obalu, ovdje doslovce sa doručka na terasi silazite na lijepo uređenu plažu. A zaželite li se izlaska, provoda ili dobre fešte, blizu su Vodice, poznato turističko središte udaljeno samo 3 km.

Ako ste od onih koji se zaista žele odmoriti na godišnjem odmoru, za vas je Srima pravi izbor. 
Na raspolaganju vam stoje mnogobrojni privatni apartmani uz samu obalu. Ovdje, doslovce, sa doručka na vašoj terasi silazite na lijepo uređenu plažu i čisto more. Ako nakon cjelodnevnog izležavanja na suncu i toćanja nogu u moru poželite malo ljetnog šušura, Vodice vam nisu daleko. Zaista, Srima i Vodice već su odavno jedno i rijetko tko zna gdje završavaju Vodice, a počinje Srima.

Srimarski poluotok nastanjen je još u pretpovijesnom i antičkom dobu. Najvrijedniji, sigurno najbolje održavani, arheološki lokalitet je kompleks kasnoantičke dvodjelne bazilike u Prižbi. Na brijegu iznad naselja nalazi se crkvica posvećena Gospi. To je jednobrodna građevina sa zvonikom. Prvotni oltar sa slikom izgorio je u požaru 1918. godine i zamijenjen je bizantskom Gospom sa srebrnom košuljom. Na apsidi crkve nalazi se vrijedna freska s kraja 12. stoljeća koja prikazuje Majku Božju sa djetetom i likove sv. Vida i Jurja. Zanimljiv je prikaz orača pored lika sv. Jurja, vjerojatno autoportret samog slikara freske.

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Skype
Pinterest
SRIMA - VRIJEME
27°
vedro
vlaga: 78%
vjetar: 2m/s I
Maks. 25 • Min. 23
34°
Čet
34°
Pet
32°
Sub
31°
Ned
Weather from OpenWeatherMap